Intecracy Group презентує новітню систему відеозасідань

Поєднання технології відеоконференцзв’язку із системою документообігу Megapolis.DocNet дає змогу проводити юридично значущі онлайн-зібрання з високим рівнем захисту.

Сьогодні, 15 квітня 2020 року, компанії IT-об’єднання Intecracy Group провели онлайн-презентацію комплексного програмного рішення для проведення відеоконференцій нового покоління Megapolis.Відеозасідання. Рішення поєднує систему електронного документообігу Megapolis.DocNet із технологіями відеоконференцзв’язку від світового лідера — компанії Cisco.

Звичайні системи відеоконференцзв’язку — як безкоштовні, так і комерційні — мають дещо обмежений функціонал, що створює незручності для користувачів у тому разі, якщо наслідком зустрічі мають бути юридично значущі дії. Наприклад, це збори Ради директорів (чи засновників) у бізнес-структурах, обговорення нормативно-правових актів чи рішень у державному секторі тощо. Зазвичай такі зустрічі вимагають особистої присутності, що в умовах карантину є великою проблемою.

Саме для зручності та потреб учасників таких відеоконференцій і була розроблена система Megapolis.відеозасідання, яка робить подібну зустріч повністю легітимною, на рівні зі звичайним засіданням, де учасники присутні фізично.

Megapolis.Відеозасідання дає учасникам змогу розглядати підписані за допомогою електронного цифрового підпису (КЕП) та кваліфікованого цифрового підпису (КЕП) документи (передбачена функція сканування та розпізнавання текстів або імпорт їх з інших інформаційних систем), спільно обговорювати їх та вносити зміни з обов’язковим голосуванням. Самі засідання можуть записуватися та фіксуватися в архіві; стенограми засідань створюються автоматично.

Виступи учасників проходять за регламентом (із можливістю бронювання виступу), а в секретаря засідання або голови є інструментарій для централізованого управління мікрофонами. Важливо те, що кожен учасник бачить усі результати голосувань, результати реєстрації в системі та поточний список доповідачів у режимі обговорення питання — система забезпечує повну прозорість у процедурі колегіального прийняття рішень.

Окрім цього, передбачено функціонал візуалізації процесу обговорення проєктів рішень та голосування, а кінцеві документи (наприклад, звіти) підписуються за допомогою КЕП. Протоколи формуються автоматично (вони є незмінними, тобто їх неможливо редагувати), передбачена можливість їхньої автоматичної публікації на сайті установи або організації.

Для роботи з системою потрібен лише вебклієнт (звичайний браузер, наприклад, Firefox, Chrome) — як на мобільному пристрої (смартфоні, планшеті), так і на десктопі або ноутбуці.

У разі необхідності проведення засідання публічно Megapolis.Відеозасідання передбачає можливість стримінгу наради в корпоративну мережу або такі відеосервіси, як Facebook та Youtube.

Система розгортається на серверах організації, які можуть бути розташовані як у дата-центрі, так і у власній серверній. Розробка відповідає вимогам Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та має сертифікати безпеки рівня Г-2, підтримує всі розповсюджені системи КЕП, а трафік шифрується згідно з ДСТУ 4145-2002.

Важливою перевагою є те, що вбудована система документообігу дає змогу економити значні кошти на ліцензіях завдяки підтримці роботи з використанням open source (безкоштовних) офісних систем LibreOffice та OnlyOffice. Також у державних установ є можливість обміну документами із Системою електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ), суміжними організаціями, наприклад, філіями або управліннями (тобто, підтримується багаторівнева ієрархічна структура) та будь-якими іншими інформаційними системами завдяки відкритому API.

Консультації щодо встановлення та підтримки Megapolis.Відеозасідання (цілодобово й без вихідних):

Наталія Головцева: +380 67 538 23 30

Олександр Смірнов: +380 67 507 12 12

Усі новини

Підписатися на оновлення